Indstilling for stop af nye jollelicenser skete i september

KNR.gl skriver den 18. november 2019, på baggrund af et indslag i radioavisen: ”Naalakkersuisuts beslutning om stop for nye jollelicenser i forvaltningsområde 47 kan ses som en reaktion på den debat, der opstod i kølvandet på bankens beslutning.” KNR.gl hentyder til Grønlandsbankens beslutning den 21. oktober 2019, om banken ikke vil finansiere nye jollefiskere, fordi de anser forvaltningen af det kystnære fiskeri for uholdbar og ikke bæredygtigt.

Departementet for Fiskeri, Fangst og Landbrug vil herved understrege, at Naalakkersuisut ikke har taget en beslutning for stop af nye ansøgere for udstedelse af jollelicenser i forvaltningsområder Diskobugten og Uummannaq, på baggrund af debat, som opstod i kølvandet på bankens beslutning.

Naalakkersuisut ønskede allerede i begyndelsen af september, at der skal arbejdes på en begrænsning af nye aktører i forvaltningsområde 47, hvor der indstilles, at der ikke udstedes nye jollelicenser til hellefisk i forvaltningsområde 47 med undtagelse af ansøgere med fast bopæl i forvaltningsområde i Upernavik per 15. november 2019.

Det skete, da Naalakkersuisut den 6. september 2019 forhøjede hellefiskekvoten i forvaltningsområde Diskobugten med 2.400 tons.

Kontaktperson: Jørgen Isak Olsen, departementschef. Departementet for Fiskeri, Fangst og Landbrug. E-mail.