Forsøgsfiskerier 2020

Fiskefartoej Naalakkersuisut har besluttet, at der for 2020 oprettes en række forskellige forsøgsfiskerier, til formål at afsøge vores store havområde for nye fiskerimuligheder. Derfor er der oprettet en række forskellige forsøgsfiskerier, som spænder vidt – både arter vi ikke kender til, og områder vi ikke kender.

Oprettelsen af disse forsøgsfiskerier er i rød tråd med koalitionsaftalen, som udtrykkeligt beskriver: Fiskeri er det primære erhverv i Grønland. Derfor er det vigtigt, at fiskeriet konstant udvikles og tilpasses.

Et forsøgsfiskeri er et fiskeri, der har til formål at enten at:
  • udforske arter, som er ukendte
  • udforske områder, der er ukendte og
  • udforske fiskeri med nye metoder og redskaber
Der kan ansøges om licens til de oprettede forsøgsfiskerier senest 6. december 2019. Der skal ansøges ved hjælp af ansøgningsskema til forsøgsfiskerier.

Licens til forsøgsfiskeri gives efter ansøgning. Licenser til forsøgsfiskeri tildeles udelukkende til grønlandske selskaber. Der vil være øvrige anvisninger for fiskeriet fra Grønlands Naturinstitut og Departementet for Fiskeri, Fangst og Landbrug. Der skal udarbejdes en evaluerende rapport om forsøgsfiskeriet efter dets afslutning.

Hvis man ønsker at få tilladelse til et forsøgsfiskeri, som ikke nævnes her, kan man rette henvendelse til Departementet for Fiskeri og Fangst, apnn@nanoq.gl.

Ansøgningsskema til forsøgsfiskeri findes her.

Guide til ansøgning om forsøgsfiskeri findes her.

Forsøgsfiskerier der oprettes i 2020

For yderligere oplysning kontakt Afdelingschef Birgitte Jacobsen, bija@nanoq.gl