Ny fuglebekendtgørelse godkendt af Naalakkersuisut

Ny fuglebekendtgørelse blev d. 17. oktober 2019 godkendt af Naalakkersuisut.

Formålet med den nye fuglebekendtgørelse er at mindske problemer med måger og ravne ved at indføre fri fangst i en forsøgsperiode på 5 år på baggrund af Inatsisartut-beslutning i 2017. De vigtigste ændringer er følgende:
  • Ravn (Corvus corax), gråmåge (Larus hyperboreus) og svartbag (Larus marinus) må i en forsøgsperiode på 5 år fra ikrafttrædelse af denne bekendtgørelse, ud over den eksisterende jagtperiode jages året rundt af personer med gyldigt erhvervs- og fritidsjagtbevis.
  • Lufthavnsvæsenet og kommuner kan uden forudgående tilladelse foranstalte indsamling eller oliering af æg fra ravne og måger.
  • Der er tilføjet 5 nye fredede områder: Kingittoq (ved Søndre Upernavik); Taateraarunnerit (ved Paamiut); Kitsissut Avalliit (ved Qaqortoq); Kangikajik (Ittoqqortoormiit) og Appalik (Ittoqqortoormiit).

Den nye fuglebekendtgørelse træder i kraft den 1. november 2019 og der skal efter en forsøgsperiode på 5 år foretages evaluering om, hvorvidt tiltaget skal være permanent.

For nærmere information kontakt afdelingschef Nuka Møller Lund, Departementet for Fiskeri, Fangst og Landbrug, tlf.: 34 53 45, e-mail: numl@nanoq.gl.