Nu bliver det muligt at importere og sælge alkoholfri øl

Naalakkersuisut godkendte torsdag den 24. oktober 2019 en ny bekendtgørelse om emballage til øl og kulsyreholdige læskedrikke, der fra lørdag den 26. oktober 2019 gør det muligt for butikker og erhvervsdrivende at importere og sælge alkoholfri øl i engangsemballage.

Det har hidtil ikke været muligt at købe eller sælge alkoholfri øl, fordi den emballage produktet produceres i, ikke indgår i det grønlandske pantsystem. På Forårssamlingen i maj 2019 blev det vedtaget, at alkoholfri øl skal undtages fra emballagebekendtgørelsen, således at alkoholfri øl kan sælges i engangsemballage.

Tidligere har alkoholfri øl skulle tappes på godkendt returemballage, men det har tilsyneladende ikke kunne betale sig at importere alkoholfri øl og tappe det på godkendt emballage. Det har derfor ikke tidligere været muligt for forbrugerne at købe alkoholfri øl.

Alkoholfri øl, som ifølge lovgivningen må indeholde op til 0,5% alkohol, er et godt alternativ til almindelige øl, hvis man gerne vil undgå de negative konsekvenserne, der kan være forbundet med at drikke alkohol.

Den nye bekendtgørelse kan findes her og på www.lovgivning.gl.

For yderligere informationer kontakt:
Departementschef i Departementet for Natur og Miljø
Mette Skarregaard Pedersen Tlf.: 529844 E-mail: mesp@nanoq.gl