Møde om mineralske råstoffer

Pressemeddelelse fra Departementet for Råstoffer og Arbejdsmarked vedr. møde den 23. oktober 2019 med regeringsrepræsentanter fra USA

Den 23. oktober 2019 mødtes Naalakkersuisoq for Råstoffer og Arbejdsmarked, Erik Jensen med en delegation fra USA bestående af den amerikanske ambassadør til Kongeriget Danmark Carla Sands, Counselor i Department of State T. Ulrich Brechbuhl, Assistant Secretary for Energy Resources i Department of State Frank Fannon samt yderligere repræsentanter fra Department of State, National Security Council og Department of Defense.

På mødet gav Departementet for Råstoffer og Arbejdsmarked en præsentation af råstofområdet i Grønland og oplyste om Grønlands forekomster af mineraler samt potentiale for at levere mineraler, der er vigtige for USA. På mødet blev mulighederne for udvikling af råstofområdet i Grønland desuden drøftet sammen med mulighederne for fremtidig samarbejde mellem USA og Grønland vedr. råstofrelaterede emner.

Naalakkersuisoq for Råstoffer og Arbejdsmarked, Erik Jensen: "Jeg værdsætter det konstruktive samarbejde og den åbne dialog, som vi har med USA, og jeg ser frem til at udvikle relationen med konkrete tiltag på råstofområdet, der kan gavne både Grønland og USA, gennemudvikling af råstofområdet."

For yderligere opslysning kontakt Jørgen T. Hammeken-Holm Departementchef, Råstoffer og Arbejdsmarked. Mail: joeh@nanoq.gl Tlf: +299 346846