Benspænd for forbedringer af servicekontrakter

I løbet af 2018 og 2019 har Naalakkersuisut arbejdet målrettet for at høre kommuner, Inatsisartut, borgere og operatører om forslag til forbedringer af servicekontrakter for trafikområdet. Der har været afholdt seminarer i kommunerne og et stort infrastrukturseminar med medlemmer af Inatsisartut, Naalakkersuisut, borgmestrene og operatører.

Naalakkersuisoq Karl Frederik Danielsen udtaler: ”D. 18. oktober skrev jeg en pressemeddelelse, hvor jeg fremlagde at Naalakkersuisut har fremlagt forbedringsforslag til servicekontrakterne for 8 mio. kr. i 2019 og 8 mio. kr. i 2020.”

Oplægget til forbedringer har således været igennem en lang og ressourcekrævende proces, hvor Naalakkersuisut har forholdt sig helt konkret til fremsatte ønsker og forslag fra kommuner, medlemmer af Inatsisartut og Naalakkersuisut samt operatører, og hvor Naalakkersuisut har foretaget en balanceret prioritering.

Naalakkersuisoq Karl Frederik Danielsen udtaler: ”Jeg er helt bevidst om at en pulje på 8 mio. kr. årligt til forbedringer af servicekontrakterne er mange penge – jeg kan dog også konstatere, at midlerne ikke rækker langt inden for trafikområdet. Det er dyrt at indsætte ekstra helikopterkapacitet eller ændre anløb for Arctic Umiaq Line. Det kræver også rettidig planlægning at udmønte midlerne”.

Naalakkersuisuts forslag til udmøntning af midlerne er nu blevet afvist af Inatsisartuts Finans- og Skatteudvalg.

Naalakkersuisoq Karl Frederik Danielsen udtaler endvidere: ”Jeg frygter nu oven på Finans- og Skatteudvalgets afvisning af sagen, at udarbejdelsen af nye prioriteringer ikke kan nås i 2019. Jeg frygter, at vi nu ikke får udmøntet 8 mio. kr., som kunne være brugt til forbedringer. Tiden er ved at løbe ud, og Naalakkersuisut skal beklage over for befolkningen, at de forslåede forbedringer sandsynligvis ikke kan udmøntes i år.”

For yderligere information, kontakt ministersekretær Anders Samuelsen på ansa@nanoq.gl.