Naalakkersuisut inviterer udenlandske investorer til Grønland

Naalakkersuisut deltager i den største globale konference om Arktis, Arctic Circle Assembly, som afholdes 10. - 12. oktober i Reykjavik, Island. Her inviterer Naalakkersuisut udenlandske investorer til at se mod Grønland som et investeringsobjekt.

Formand for Naalakkersuisut Kim Kielsen og Naalakkersuisoq for Uddannelse, Kultur, Kirke og Udenrigsanliggender Ane Lone Bagger deltager sammen i Arctic Circle Assembly 2019 åbning torsdag, hvor æresgæst og taler er Kronprinsesse Victoria af Sverige.

Hvert år deltager mere end 2000 deltagere fra i alt 60 lande i Arctic Circle Assembly, for at skabe dialog og samarbejde om den arktiske fremtid. Konferencen er et åbent forum med deltagelse fra både regeringer, organisationer, erhvervsfolk, universiteter, oprindelige folk, bekymrede borgere samt andre aktører, som interesserer sig for Arktis. Arctic Circle Assembly er et godt forum for Naalakkersuisut, idet Grønland her kan optræde selvstændigt i relation til andre lande

Formand for Naalakkersuisut Kim Kielsen afholdte en velkomsttale, hvor formanden understregede at Grønland er åben for handel med andre lande. Formanden understregede vigtigheden af at udvikling skal gå hånd i hånd med beskyttelse af miljøet. Videre lagde formanden vægt på de stadige problemer med plastic i havene, hvor plasticpartikler er blevet et stort problem, selv i de fisk som vi fanger. Formanden for Naalakkersuisut modtog således stor applaus fra salen for sit indlæg og svar på de spørgsmål der blev stillet efterfølgende fra den fyldte plenarsal.

Naalakkersuisoq Ane Lone Bagger var torsdag, sammen med Greenland Ventures direktør Karsten Høy og Royal Arctic Lines direktør Verner Hammeken, modereret af Inga Dora Gudmundsdottir, på konferencens store scene med overskriften ’Greenland – Open for Business’, hvor bl.a. Kronprinsesse Victoria sammen med andre flere hundrede tilhørere lyttede opmærksomt.

Ane Lone Bagger italesatte Grønlands kompetencer og hjemtagne områder som gør, at Grønland kan indgå i dialog og aftaler på områder som er fuldt overtaget af Selvstyret. Ligeledes præsenterede hun Naalakkersuisuts initiativer ved infrastrukturinvesteringerne, turisme og råstoffer.

Her opfordrede Ane Lone Bagger til investeringer i Grønland, som vil gavne samfundet på flere niveauer gennem økonomisk udvikling. Greenland Venture og Royal Arctic Line så særligt de kommende nye lufthavne og Sikuki havnen i Nuuk som afgørende for Grønlands muligheder for handel med omverdenen, og dermed for Grønlands økonomiske udvikling.

For yderligere information kontakt ministersekretær Steve Sandgreen stev@nanoq.gl +299 596659

El. ministersekretær Rosa Thorsen, rosath@nanoq.gl +299 553303

Assit /foto : Arctic Circle