Stor grønlandsk deltagelse på vigtig turistmesse

Turismen boomer i disse år i Grønland. Fra 2016 til 2018 har der været en vækst på 89% i antallet af krydstogtturister. Samtidig er der hotelbyggerier i gang i flere byer for at kunne huse de mange turister, som forventes at komme i de kommende år.

Denne fremgang blev også afspejlet ved årets turismemesse Vestnorden, som blev holdt på Færøerne. Der deltog 32 operatører fra Grønland. Der har ikke tidligere været så mange grønlandske deltagere ved et Vestnorden på Færøerne. Ved turistmessen deltog også Naalakkersuisoq for Erhverv, Energi og Forskning Jess Svane og direktør for Visit Greenland Julia Pars.

Naalakkersuisoq for Erhverv, Energi og Forskning Jesse Svane siger: ”Vi kan se, at der sker en stigning i antallet af turister, der besøger Grønland. Det er derfor vigtigt, at vi fortsætter arbejdet med at tiltrække endnu flere turister til landet. Det er mig derfor en stor glæde, at Grønland har været stærkt repræsenteret ved Vestnorden”

For yderligere at styrke det Vestnordiske samarbejde om turisme holdt Naalakkersuisoq for Erhverv, Energi og Forskning også møder med den færøske minister for Handel og Miljø, Helgi Abrahamsen og den islandske minister for Turisme, Erhverv og Innovation, Þórdís Kolbrún Reykfjörð Gylfadóttir. Ved mødet var der fokus på, hvordan de i fællesskab kan udvikle turismen i regionen på et bæredygtigt grundlag

Ved messen blev der holdt møder mellem grønlandske operatører og de mange selskaber fra bl.a. Færøerne og Island. Overalt på messen blev der drøftet muligheder for samarbejde og set på nye projekter. Alt sammen noget som er med til at tiltrække og skabe endnu flere spænende aktiviteter for turister i Grønland.

Direktør for Visit Greenland Julia Pars udtaler: ” Det er helt tydeligt for mig, at turismen vækster i Grønland i disse år. De mange grønlandske operatører, som har deltaget ved Vestnorden har oplevet en stor interesse for deres produkter. Vi vil derfor i de kommende år fortsætte arbejdet med at markedsføre Grønland på den internationale scene”.

Vestnorden arrangeres hvert år af NATA (North Atlantic Tourism Association), som er en organisation, der fremmer og støtter samarbejde inden for turisme i de vestnordiske lande: Grønland, Island og Færøerne. Vestnorden er blevet afholdt siden 1986, og de tre lande har på skift haft ansvaret for afholdelse af messen.

På messen deltog der en lang række turistoperatører fra hele Grønland – i alt 32 – ligesom også bl.a. Visit Greenland og Air Greenland deltog. Arrangementerne til messen bestod især i en lang række virksomhedsmøder, hvor købere og sælgere mødes for at indgå aftaler om køb og salg af turistprodukter.For yderligere information kontakt

Departementet for Erhverv og Energi, tlf: +299 34500, e-mail: isiin@nanoq.gl

Direktør for Visit Greenland, Julia Pars, tlf: +299 342831 e-mail: julia@visitgreenland.com