Gældende regler for fangst af Rensdyr og Moskusokser – Efterår 2019

APNN skal i forbindelse med den igangværende fangst af rensdyr og moskusokser samt på baggrund af ulovligheder ved Nuuk og Upernavik hermed erindre om og præcisere de gældende regler.

 

Fangst af moskusokser i Sigguk-området ved Upernavik startede 1. august og fortsætter til og med 15. oktober for både erhvervsfangst og fritidsjagt. Det begrænsede antal licenser er blevet fordelt efter ansøgning og lodtrækning. Fangst af rensdyr i regionerne Akia/Maniitsoq og Ameralik startede 1. august og forsætter til og med 31. oktober for fritidsjagt og til og med 31. december for erhvervsfangst.

 

Der skal i denne forbindelse gøres opmærksom på følgende krav og regler:

  • Det er kun personer med gyldigt jagtbevis og som er fyldt 16 år, der kan ansøge om og få udleveret licenser.

  • Det er kun personer med gyldig licens, der må fange rensdyr og moskusokser.

  • Licenser er personlige og må ikke overdrages eller sælges til andre.

  • Mindste tilladte riffel-kaliber til fangst af rensdyr er .222 og det er forbudt at anvende hel- og halvautomatiske våben.

  • Mindste tilladte riffel-kaliber til fangst af moskusokser er 6,5 x 55 og det er forbudt at anvende hel- og halvautomatiske våben.

  • Våben, der anvendes til fangst af rensdyr og moskusokser, skal være indskudt og i god stand.

  • Alt kød fra nedlagte moskusokser og rensdyr, skal medbringes fra fangsten. Det er således forbudt at efterlade kød på fangststederne.

  • Det er et lovmæssigt krav, at returnere licenser med udfyldt fangstmelding.

 

Det skal desuden på det stærkeste indskærpes, at moskusokser og rensdyr er totalfredede i områder, som ikke er godkendte fangstområder og hvor der dermed ikke er fastsat kvote, f.eks. i Nunatarsuaq, Nanortalik og andre områder, hvor der er set moskusokser og rensdyr, men hvor der ikke er fastsat en kvote.

 

For nærmere information kontakt afdelingschef Amalie Jessen, Departementet for Fiskeri, Fangst og Landbrug, tlf.: 34 53 04, e-mail: amalie@nanoq.gl