Indsatsen ved naturbranden afsluttes

Beredskabsstyrelsens arbejde ved naturbranden ved Kangerluarsuk Tulleq forventes afsluttet i weekenden. Brandudbredelsen er stoppet, og der efterslukkes de kommende dage

Beredskabsstyrelsen sendte tirsdag d. 13. august 38 brandfolk til Grønland for at assistere det lokale beredskab med at begrænse og evt. slukke naturbranden nordøst for Sisimiut.

 

Indsatsen var berammet til at vare ca. 14 dage, men der er sket store fremskridt på kort tid. Derfor afsluttes indsatsen i løbet af de kommende dage.

 

”Vi indsatte med en stor styrke allerede fra ankomst ved indsatsstedet natten til tirsdag. Vi tog mosespyd i brug, så vi kunne pumpe vand ned i tørvelagene. Det har vist sig meget effektivt til at begrænse branden. Derfor kan vi allerede nu se en ende på indsatsen” siger brigadechef i Beredskabsstyrelsen Stig Hammerhøj.

 

Målet med indsatsen var at forhindre branden i at sprede sig til beboelse og et større naturområde. Der blev etableret en standsningslinje med mosespyd. Brandudbredelsen er stoppet, og der efterslukkes i weekenden. Standsningslinjen opretholdes og holdes våd.

 

Det er enormt glædelig, at opleve det tætte samarbejde der har været mellem det lokale beredskab og brandfolkene fra Danmark. Med det rette udstyr og ekstra kræfter er det lykkedes at få vendt situationen. Tak til alle der har bidraget til slukningsarbejdet” udtaler Formanden for Beredskabskommissionen Mette Skarregaard Pedersen.

 

De næste dage holder mandskabet området under observation og sikrer, at ilden ikke blusser op igen. Derefter skal materiellet pakkes, og mandskabet skal afvikle hvile, ligesom de evt. kan bistå lokale myndigheder med beredskabsfaglig sparring.

 

Mandskabet rejser til Danmark d. 24. august med Forsvarets Hercules-fly.

 

 

Kontakt vedr. beredskabsstyrelsens indsats:

Stig Hammerhøj

Beredskabsstyrelsens forbindelsesofficer ved Arktisk Kommando

0045 2332 5781

 

Beredskabsstyrelsens hovednummer

0045 4590 6000

 

For yderligere informationer om beredskab i Grønland kontakt:

Departementschef i Departementet for Natur og Miljø og Formand for Beredskabskommissionen Mette Skarregaard Pedersen tlf. 529844