Nekrolog: En nyskabende og alsidig embedsmand er gået bort

Styrelseschef i Selvstyret, Lise Lennert Olsen er død. Lise sov stille ind på Dronnings Ingrids Hospital i Nuuk den 12. august 2019 omgivet af sine børn, mand og nærmeste familie. Lise Lennert Olsen led af en uhelbredelig kræftsygdom

Lise Lennert Olsen blev født i Sisimiut den 24. juli 1959 som det ældste barn i en søskendeflok på 6.

Lise efterlader sig sin ægtefælle, flymekaniker, Frank Nielsen og 3 voksne børn: ingeniør, Ilannguaq 38 år; lærerstuderende, Najaaraq 31 år; student, Kira 21 år, samt dyrlæge, Stella 40 år, som er Lises bonusbarn. Lise Lennert Olsen efterlader sig desuden 6 børnebørn og sin mor, pensioneret lærer og tidligere kredsdommer, Sofie Lennert samt fire søskende.

Lise Lennert Olsen afsluttede realskolen i Sisimiut i1976. Derefter gik vejen forbi Viborg Katedralskole, hvor Lise blev klassisk sproglig student i 1980. Derefter fulgte studier i eskimologi i både Århus og København, og disse blev i 1987 afsluttet med en kandidateksamen ved Københavns Universitet.

Lise Lennert Olsen har primært arbejdet med udviklings- og ledelsesopgaver inden forsknings-, uddannelses-, kultur- og kirkeområdet.

Lise Lennert Olsen blev ansat som højskolelærer ved Knud Rasmussenip Højskolia i perioden 1987 – 93, hvor hun også var fungerende forstander i 1991 - 92.  I I993 blev Lise ansat som den første forskningskoordinator i Hjemmestyret i det daværende Direktorat for Kultur, Uddannelse, Forskning og Kirke. I årene 1994-99 var Lise kontorchef for de videregående uddannelser. I studieåret 1999/2000 var Lise gymnasielærer i Nuuk og i 2000/2001 tog Lise på efteruddannelse med fokus på ledelse ved Danmarks Pædagogiske Universitet. Lise vendte tilbage til Direktoratet og blev 1. februar 2002 udnævnt som afdelingschef for uddannelsesområdet. Den 1. juni 2002 blev Lise direktør for daværende Direktorat for Uddannelse, Kultur, Forskning og Kirke, og blev 1. februar 2008 udnævnt som departementschef for området.

Efter en rokade i Naalakkersuisut i foråret 2011valgte Lise Lennert Olsen at følge daværende Naalakkersuisoq for Familie, Kultur, Kirke og Ligestilling, Mimi Karlsen til hendes nye område, hvor Lise blev udnævnt som departementschef. Lise Lennert Olsen valgte derefter at styrke Knud Rasmussenip Højskolia i Sisimiut, hvor hun den 1. september 2013 blev udnævnt som forstander. Den 15. maj 2017 blev Lise personalechef i Økonomi- og Personalestyrelsen, og den 3. august 2018 blev Lise Lennert Olsen udnævnt som styrelseschef for Styrelsen for Økonomi og Personale.

Vi har mistet Lise. Vi har mistet en god ven, kollega og leder gennem mange år, og sørger sammen med hendes nærmeste, men er også sikre på, at de lige som os, vil finde trøst og styrke i mindet om en stærk personlighed, som til det sidste viste os sit store hjerte og sin omsorg.

Lise, vi vil ære dit minde med en inderlig taknemmelighed og stolthed over at have kendt dig.

Departementet for Uddannelse, Kultur og Kirke