Miljøfonden støtter 21 nye miljøprojekter

Miljøprojekterne vil især være med til at skabe forbedringer i forhold til minimering og genanvendelse af plastik, oprydning af mistede fiskegarn og skrot.

Miljøfonden har uddelt 3 millioner kroner til 21 nye miljøprojekter, som vil blive igangsat af private, virksomheder og kommuner. Projekterne omhandler især at nedbringe forbruget af plastik, renholdelse af havmiljøet via oprydning af mistede fiskegarn og renholdelse af fangstpladser samt kommunale projekter omkring affaldshåndtering.

Det er glædeligt, at vi kan støtte så mange spændende projekter med midler fra Miljøfonden. Den store interesse viser, at mange tager ansvar og yder en indsats for miljøet. Jeg ser frem til at se resultaterne af de mange nye miljøprojekter.” udtaler Formanden for Naalakkersuisut Kim Kielsen.

Herudover er en del af Miljøfondens midler blevet reserveret til den kommende etablering af to nye moderne nationale forbrændingsanlæg i Sisimiut og Nuuk. De nationale forbrændingsanlæg skal kunne modtage affald fra hele landet, hvilket er den miljømæssigt bedste løsning.

Inatsisartut vedtog på Efterårssamlingen 2018 at etablere en Miljøfond, som skal understøtte det vigtige arbejde med at forbedre miljøforholdene i hele landet. Der vil hvert år blive afsat midler til projekter, der gavner miljøet, og til miljøprojekter der undersøger nye måder at gøre tingene på.


For yderligere information kontakt:
Departementschef i Departementet for Natur og Miljø, Mette Skarregaard Pedersen, tlf.: +299 346476, e-mail: mesp@nanoq.gl

Se listen over projekter som har fået støtte her.