Grønlands Natur- og Miljøpris 2019 overrakt til borgerne i Qeqertarsuatsiaat

Grønlands Selvstyres Natur- og Miljøpris 2019 er i dag blevet uddelt til borgerne i Qeqertarsuatsiaat

Grønlands Selvstyres Natur- og Miljøpris 2019 er i dag blevet uddelt til borgerne i Qeqertarsuatsiaat.

Formanden for Naalakkersuisut Kim Kielsen overrakte Selvstyres Natur- og Miljøpris til næstformand i bygdebestyrelsen Gertrud Hendriksen, som modtog prisen på vegne af borgerne i Qeqertarsuatsiaat.

Naalakkersuisut har under sine rejser lagt mærke til, at Qeqertarsuatsiaat er en ren og miljøbevidst bygd. I en årrække har I været opmærksomme på at holde bygden ren, og det er en glæde at se. Vi har ansvaret for at være forbilleder for vore efterkommere og holde naturen ren, og jeg vil sige, at borgerne i Qeqertarsuatsiaat er forbilleder. Det er derfor med stor glæde, at jeg overrækker jer den velfortjente Natur- og Miljøpris 2019”, udtalte Formanden for Naalakkersuisut Kim Kielsen

Selvstyrets Natur- og Miljøpris tildeles som en påskønnelse af personer, institutioner eller organisationer, der som foregangsmænd og ildsjæle er med til at løfte natur- og miljøbevidstheden hos os alle, eller som med deres projekter yder en konkret indsats for at forbedre miljøet i Grønland.

Der fulgte 20.000 kroner med til Selvstyrets Natur- og Miljøpris 2019.

For yderligere oplysninger kontakt:

Mette Skarregard Pedersen, Departementschef i Departementet for Natur og Miljø tlf.: 346476, e-mail: mesp@nanoq.gl

 

Naalakkersuisut Siulittaasuat Qeqertarsuatsiaarmiullu / Formanden for Naalakkersuisut med borgerne i Qeqertarsuatsiaat


Naalakkersuisut Siulittaasuat Kim Kielsen aamma Nunaqarfimmi Aqutsisut Siulittaasuata tullia Gertrud Hendriksen / Formanden for Naalakkersuisut Kim Kielsen med næstformand for Bygdebestyrelsen Gertrud Hendriksen

 

Naalakkersuisut Siulittaasuata akissarsiassaq tunniuppaa / Formanden for Naalakkersuisut overrækker prisen

 

Ane-Marie Johnsen, Qeqertarsuatsiaarmiut utoqqartaasa ilaat:

"Ilitsoqqussaraarput aasakkut nunaqarfipput nunaqqatitsinnit salinneqartartoq, tamannalu uagut kinguaatsinnut ingerlateqqipparput. Nuannersumik isigisaqarusulluta nunaqarfipput ukiut tamaasa aasaanerani salittarparput, taamaasillutalu nuanneqisumik nunaqqatigiit ataatsimuualaartarluta."

 

Ane-Marie Johnsen, en af de ældre borgere i Qeqertarsuatsiaat:

"I Qeqertarsuatsiaat har vi tradition for at samle affald om sommeren, den tradition har vi videregivet til vores efterkommere, for at holde vores bygd ren og for fællesskabet."

 

Kim Kielsen Qeqertarsuatsiaani / Kim Kielsen i Qeqertarsuatsiaat