Formanden for Naalakkersuisut ser frem til at mødes med den amerikanske præsident, sammen med statsministeren og lagmanden

Naalakkersuisut observerer med glæde, at statsminister Mette Frederiksen, i tråd med regeringsgrundlagets ønske om 'et ligeværdigt, positivt og styrket partnerskab i Rigsfællesskabet baseret på tillid og gensidig respekt', og bestemmelserne i lov om Grønlands Selvstyre, har inviteret Formanden for Naalakkersuisut til at deltage i det amerikanske statsbesøg.  

 

Den arktiske dagsorden gennemgår i USA en stigende interesse, og Naalakkersuisut ser frem til, som den arktiske del af Rigsfællesskabet, at diskutere Rigsfællesskabets interesser med præsidenten.

 

USA og Grønland har en lang fælles historie, og med genopretning af en permanent amerikansk officiel tilstedeværelse i Grønland, ser Naalakkersuisut frem til et fornyet og fortsat godt samarbejde.

"Naalakkersuisut anerkender at Grønland har en særlig strategisk position, samt at der i disse år sker en ny geopolitisk udvikling i Arktis. Det er her Naalakkersuisuts ønske og hensigt at bevare et fredeligt Arktis", slutter Kim Kielsen.