Anglo American er blevet tildelt mineraltilladelser

Departementet for Råstoffer og Arbejdsmarked kan hermed annoncere, at Anglo American Exploration Overseas Holdings Limited (”Anglo American”) igen er blevet rettighedshaver til mineraltilladelser i Grønland.

Anglo American er blevet tildelt to efterforskningslicenser i Vestgrønland, syd for Upernavik. Derudover er Anglo American blevet tildelt en forundersøgelsestilladelse for standardområdet Vestgrønland. Alle tre licenser er tildelt for en 5-årig periode frem til 31. december 2023. Efterforskningsprogrammet vil være rettet mod nikkel, kobber, og platin-gruppe metaller.

Naalakkersuisoq for Råstoffer og Arbejdsmarked, Erik Jensen, udtaler i den forbindelse:
”At kunne byde Anglo American velkommen tilbage til Grønland er bevis på, at Grønlands strategi for at tiltrække udenlandsk investering til mineral efterforskning skaber resultater. Naalakkersuisut vil forsætte med at promovere mineral potentialet i Grønland, og tiltrække udenlandske investeringer og selskaber til Grønland.”

Anglo American plc. er et af verdens førende mine-selskaber, og vil være et af de største rettighedshaver der har været i Grønland. Anglo American vil rette efterforskningen mod polymetalliske magmatiske sulfider (kobber, nikkel, og platin-gruppe metaller). Anglo American har identificeret at potentialet for disse mineraler er store i Grønland.

For yderligere oplysninger vedrørende denne pressemeddelelse, kan der rettes henvendelse til Departementschef i Departementet for Råstoffer og Arbejdsmarked, Jørgen T. Hammeken-Holm: Tlf: (+299) 346846 email: joeh@nanoq.gl