Hjælp til selvhjælp når pengespil tager overhånd

Mælkebøtte

Allorfik udsender selvhjælpsbog til borgere med ludomani eller spilproblemer

De mest almindelige pengespil i Grønland er tips og lotto, bingo, spillemaskiner

og forskellige former for kort- og terningspil, men disse spil får større og større konkurrence fra spil på nettet.

”Der er med vores bedre internet kommet bedre muligheder for at spille på automater, spille bingo, odds’e, spille poker og for de mange andre pengespil, der tilbydes på nettet. Det betyder selvfølgelig også at flere bliver fanget af spille og efterhånden opdager at spillet er ved at tage overhånd” siger Birgit Niclasen, leder af Allorfik. Hun fortsætter. ”Allorfik har derfor valgt at udsende en selvhjælpsbog på grønlandsk om, hvordan man selv kan arbejde med sit spilproblem.”

Bogen hedder ” Aningaasanoorajunnermiit aniguineq” og kan frit downloades fra Allorfiks hjemmeside. Bogen er en bearbejdning af bogen ”Fri for ludomani kan downloades som lydbog fra Danske Spils hjemmeside.

At spil bliver et større og større problem for mange understøttes af befolkningsundersøgelsen i Grønland. Problematisk spilleadfærd i det sidste år steget. Befolkningsundersøgelsen fandt at problematisk spil es næsten fordoblet fra 4 % 2005 til 7,2 % i 2014 blandt voksne. Også andelen, der havde haft problematisk spil på et tidspunkt i deres liv var også steget fra 13 % i 2005 til 20 % i 2014.

”Når 1 ud af 5 voksen oplever et problem med spil på et tidspunkt i deres voksne liv er der mange som kan have glæde af en selvhjælpsbog”, siger Birgit Niclasen videre. ”Men hvis du kan se, at du har mere brug for hjælp end en bog så har du mulighed for gratis behandling. Kontakt din sagsbehandler eller et Allorfikcenter om henvisning til behandling”

På vores hjemmeside allorfik.gl kan du også finde mere om vores til tilbud. 

Link til Fri for ludomani som lydbog

Kontaktperson: Birgit Niclasen, leder af Allorfik, mail: bivn@allorfik.gl, tlf.:346652