Mineraljagten Ujarassiorit 2019 starter op

Ujarassiorit – den populære landsdækkende mineraljagt for amatørgeologer – er nu for alvor gået i gang for året 2019. Programmet har kørt hver sommer siden 1989.

Der er skattefrie præmier for i alt 120.000 kr., hvoraf førstepræmien er på 55.000 skattefrie kr.

Ujarassiorit administreres og finansieres af Departementet for Råstoffer og Arbejdsmarked. Vinderpræmier sponsoreres fra følgende selskaber og fonde:GrønlandsBankens Erhvervsfond har som hovedsponsor bidraget med 40.000 kr. til den samlede præmiesum.Greenland Resources Inc. og Greenfields Exploration Ltd har som bisponsorer hver bidraget med 10.000 kr. til den samlede præmiesum.

På hjemmesiden www.ujarassiorit.gl kan mineraljægerne finde relevant information om, hvordan man deltager i Ujarassiorit. Her kan man bl.a. også downloade forskellige foldere og publikationer, som kan være til hjælp i mineraljagten. Eksempelvis bogen ”Mineral-guide – Prospektering for amatører”, som også udleveres gratis på samtlige posthuse.

På posthusene ligger der ligeledes forsendelsesmateriale samt en formular, som skal udfyl-des med navn, adresse o.a. Der vil også være et kort, hvorpå fundstedet skal markeres. For-sendelsen er gratis.
For at kunne være med i dette års Ujarassiorit, skal vi have modtaget prøven inden den 1. oktober 2019.

Kun amatør-geologer med folkeregisteradresse i Grønland kan deltage i konkurrencen. Der kan kun indsendes prøver fra Grønland, og kun prøver med nøjagtigt angivet fundsted kan præmieres. Der bør kun være én stenprøve af knytnævestørrelse pr. prøvekasse, og prøven skal helst være indsamlet fra fast fjeld. Indsendte prøver returneres ikke.

God jagt!

For information vedrørende Ujarassiorit og geologi henvises til:
Geolog Jonas Petersen
Tlf.: +299 34 65 49
E-mail: jpet@nanoq.gl og mmr@nanoq.gl

Andre kontaktpersoner i Afdelingen for Geologi:
Geolog Arent Heilmann
Tlf.: +299 34 68 12
E-mail: area@nanoq.gl og mmr@nanoq.gl