Rapport fra Arbejdsgruppen om Narsarsuaqs fremtid

Borgmester Kiista P. Isaksen, Kommune Kujalleq og Naalakkersuisoq for Boliger og Infrastruktur, Karl Frederik Danielsen, nedsatte januar 2019 en arbejdsgruppe om Narsarsuaqs fremtid.

Arbejdsgruppen har den 27. juni 2019 fremlagt en rapport til den politiske styregruppe. Den politiske styregruppe består af

- Borgmester Kiista P. Isaksen,
- Formand for bygdebestyrelsen for Narsarsuaq Mouritz Karlsen,
- Naalakkersuisoq for Erhverv og Energi Jess Svane (deltog pr. Telefon) og
- Naalakkersuisoq for Boliger og Infrastruktur Karl Frederik Danielsen.

Den politiske styregruppe tog rapporten og anbefalingerne til efterretning.

I forlængelse af mødet i den politiske styregruppe blev der afholdt borgermøde i Narsarsuaq, hvor rapporten og anbefalingerne blev gennemgået. Herefter var der mulighed for at stille spørgsmål og give sin mening til kende. På borgermødet deltog omkring 20 borgere.

Borgmester Kiista P. Isaksen udtaler: ”Det har været vigtigt for os i den politiske styregruppe, at rapporten og anbefalingerne bliver delt med borgerne i Narsarsuaq så hurtigt som muligt. Derfor blev der holdt et borgermøde, ligesom kommunalbestyrelsen og bygdebestyrelsen har modtaget rapporten. Der bliver nu en proces frem til kommunalbestyrelsesmødet medio september, hvor rapporten skal behandles. Under denne proces debatteres rapporten og anbefalingerne og borgerne inddrages yderligere. Det ligger kommunalbestyrelsen på sinde, at borgerne inddrages mest muligt i processen.”

Naalakkersuisoq Karl Frederik Danielsen udtaler: ”Det har været en fornøjelse at møde de engagerede borgere under borgermødet i Narsarsuaq. Som både Borgmester Kiista P. Isaksen og jeg tilkendegav under borgermødet, er det væsentligt for os at høre befolkningen og borgernes tilkendegivelser. Det er nu op til kommunalbestyrelsen i Kommune Kujalleq at komme med anbefalinger om den fremtidige status for Narsarsuaq, som Naalakkersuisut, Inatsisartuts udvalg og Inatsisartut kan arbejde videre med. Jeg ser derfor meget frem til at borgerne i Kommune Kujalleq og kommunalbestyrelsen behandler rapporten og at kommunalbestyrelsen kommer med sine anbefalinger medio september 2016.”


For nærmere information kontakt Anders Samuelsen, Ministersekretær for Boliger og Infrastruktur, E-mail: ansa@nanoq.gl, Oq./Tel: +299 34 54 58, Mobil: +299 29 03 20 eller Borgmester Kiista P. Isaksen, Kommune Kujalleq, E-mail: kiis@kujalleq.gl og Erhvervs- og Arbejdmarkedschef Palle Frederiksen, Kommune Kujalleq, E-mail: pafr@kujalleq.gl, Mobil +299 55 33 08


Rapport fra Arbejdsgruppen om Narsarsuaqs fremtid

Juridisk bindende tryghedsaftale (job- og boligplan)

Notat om ansvarsforhold og bemyndigelser


Baggrund