Råstofmesse i Sydgrønland august 2020

Som bekendt bliver der hvert andet år afholdt en Fiskerimesse i Grønland til stort glæde og gavn for alle i Grønland.
Naalakkersuisut tager nu initiativ til også at starte en råstofmesse i Grønland, så interessen og væksten inden for råstofbranchen kan udvikles yderligere, og der kan skabes nye indtægter til landet.
Formålet er også om at inddrage borgerne mere om råstofbranchen, da deres interesse for råstofaktiviteter i Grønland er stigende.
Derfor har Naalakkersuisoq for Råstoffer og Arbejdsmarked, Erik Jensen, lagt en plan om at afholde Grønlands første råstofmesse i Sydgrønland i august 2020.
Målsætningen er, at der skal være en bred dækning og informationer til alle vedrørende de mange forskellige råstofaktiviteter. På messen vil der også være plads til relevante enkeltstående specifikke emner, som messedeltagerne og borgere kan få mere indblik i.
I den kommende tid skal relevante parter som f. eks. Departementet for Råstoffer og Arbejdsmarked, Kommune Kujalleq, arbejdsmarkedsparter (GE & SIK), lokale erhvervsfolk/råd og lokale efterforskningsselskaber sammen arbejde med en nærmere detaljeret planlægning for at gøre Råstofmessen så nærværende og interessant som muligt.

For yderligere informationer, kontaktes departementschef, Jørgen T. Hammeken-Holm, +299 346846, e-mail: joeh@nanoq.gl