En fisker fra Nanortalik modtog laksemærkeprisen 2019

I dag d. 24. juni, på vegne af lakseorganisationen NASCO er det mig en glæde at kunne overrække NASCO´s årlige laksemærkepris til fisker Ole Simonsen, Nanortalik, siger Naalakkersuisoq for Fiskeri, Fangst og Landbrug Jens Immanuelsen i forbindelse med overrækkelsen af prisen og medfølgende check.

Ole Simonsen fangede en mærket laks i Nanortalik område, NAFO 1F, under laksefiskeri d. 19. september 2018. Laksen var mærket i en flod i Labrador, Hunt River. Han sendte mærket til Naturinstituttet i 2018.
Det er mig en glæde at kunne overrække dig NASCOs laksemærkepris på 1.000 pund sterling, som er 8.350 kr. Et stort tillykke fra mig.

Jeg vil også gerne videresende NASCO præsidentens lykønskning i den forbindelse. Ole Simonsen, og din familie, tillykke med prisen – hav en god sommer.
Det kan også orienteres, at Ole Simosen fik prisen i 2011.

Der er ingen faste tidsfrister omkring laksemærkerne, så selv mærker af ældre dato kan afleveres. Nyere og ældre mærker kan sendes til Naturinstituttet.

NASCO
NASCO er en inter-governmental organisation, som arbejder for at bevare og genskabe den Nordatlantiske lakse bestand, og sikre bæredygtig forvaltning af denne vigtige fælles bestand.

I forbindelse med NASCOs arbejde med at bevare den Nordatlantiske laks har NASCO oprettet Tag Return Prisen for at opfordre folk, der har fanget laks med mærker, som viser hvor og hvornår laksen er udsat, til at indlevere disse mærker – så man får bedre viden om laksens migrationsmønstre.

Alle, der fanger laks med mærker i Grønland kan indsende disse til Grønlands Naturinstituttet, som sender dem videre til NASCO, hvor der hvert år til årsmødet udtrækkes en vinder af West Greenland Tag Return prisen på 1.000 sterling pund.

Kontaktperson John Biilmann, AC-fuldmægtig, Departementet for Fiskeri, Fangst og Landbrug. Email: johb@nanoq.gl