Stort tillykke til vores dimittenderAf Martha Abelsen, Naalakkersuisoq for Sundhed, Sociale Anliggender og Justitsområdet


Jeg vil på Naalakkersuisuts vegne gerne benytte lejligheden til at ønske de mange bachelorer og kandidater, som dimitterer disse dage et stort tillykke med jeres uddannelse. Som Naalakkersuisoq for sundhed- og socialområdet er det med særlig stor glæde, at jeg nu kan ønske alle de dimittender på det social- og sundhedsfaglige område tillykke. I alle aspekter af arbejdet inden for sundheds- og socialsektoren er der et stort behov for jeres faglige kvalifikationer.

Det er naturligvis en stor og betydningsfuld begivenhed for jer. Det er helt sikkert også en stor dag for jeres familier. Men det er også en vigtig dag for landet. I er en nødvendig og vigtig ressource for vores samfund og for de enkelte patienter og borgere, som møder jer i hverdagen og får glæde af jeres faglige viden og kompetencer.

Efter talrige timers læsning, forelæsninger og eksamensopgaver har I nu fået jeres eksamenspapirer og et nyt kapitel kan begynde. I skal ud og omsætte det I har lært i praksis. I skal være i stand til at støtte og se det hele menneske og til at inddrage deres familie og deres nære. Det kræver kompetente medarbejdere med stor faglighed, gode refleksionsevner og stærk handlekraft. I kommer til at arbejde med et særdeles vigtigt område, hvor menneskets sundhed, trivsel og tryghed er i fokus.

Jeg håber, at I glæder jer til at benytte alt det I har lært. Vi glæder os i hvert fald til at tage imod jer, uanset hvilken arbejdsplads I vælger. Jeg ønsker jer held og lykke med jeres fremtidige virke. Endnu en gang stort tillykke med uddannelsen!

For nærmere information kontakt ministersekretær Inger Heilmann Larsen på e-mail: ihla@nanoq.gl eller tlf. + 299 554160