Naalakkersuisoq giver støtte til spændende filmprojekt

Naalakkersuisoq for Uddannelse, Kultur, Kirke og Udenrigsanliggender Ane Lone Bagger har givet ung kunstner midler til, at han kan udføre sin næste spændende filmprojekt.

Marc Fussing Rosbach, som fik opmuntringspris fra Naalakkersuisut i 2018, blandt andet på baggrund af hans første spillefilm ”Akornatsinniittut - Tarratta Nunaani”, modtager 300.000 kr. til sin kommende følgefilm ”Akornatsinniittut – Kiinnappalik”.

”Vore gamle myter og historier er godt egnet til det internationale filmmarked og der er efterspørgsel efter oprindelige folks film. Marc er, som vi alle sammen ved, et stort talent i kunst og kultur ligesom han er en rigtig god filmmager. Vi har i hans første film set hvor god han er til at fortælle os en spændende eventyr, inspireret af vores kulturhistorie, med hans specielle effekter. Jeg glæder mig til at se hans værker i fremtiden.” Udtaler Naalakkersuisoq Ane Lone Bagger.

Marc har også modtaget kulturelle arbejdslegater til at udvikle manuskriptet fra Naalakkersuisut. Derudover har 30 andre projekter fik tilskud fra Selvstyrets Kulturmidler i år og der uddeles to gange mere i resten af året. Næste ansøgningsfrist er 1. september 2019. Der kan indhentes yderligere oplysninger om Grønlands Selvstyres Kulturmidler på www.sullissivik.gl

For yderligere oplysninger, kontakt

Ministersekretær Rosa Thorsen, +299 553303, rosath@nanoq.gl