Naalakkersuisoq Ane Lone Bagger i dialog med Avalak

Gennem de seneste måneder har Avalaks bevilling på finansloven været debatteret i pressen. På denne baggrund mødtes Naalakkersuisoq for Uddannelse, Kultur, Kirke og Udenrigsanliggender, Ane Lone Bagger, og Avalaks hovedbestyrelse til dialogmøde på Grønlands Repræsentationen i København den 5. maj 2019.

I forhold til den verserende debat i medierne blev begge sider af sagen vendt. Ane Lone Bagger fortalte om lovbundne krav til regnskaber for foreninger, der modtager midler på finansloven, samt de muligheder, der ligger i at søge de grønlandske tips- og lottomidler. Avalak pegede på de udfordringer, der ligger i, at deres bevilling ændres med kort varsel samt de udfordringer, der ligger i arbejdet med regnskaber samt revision.

Avalak fortalte videre om de aktuelle udfordringer som studerende i Danmark. Avalak fortalte om foreningens aktiviteter for studerende i Danmark, og hvad der gøres for at skabe sammenhold og opmærksomhed på mulighederne hjemme i Grønland efter endt studie.

”Det er en prioritet for mig at have en direkte dialog med borgerne og jeg ønsker at have et godt samarbejde med Avalak. Det har været interessant at høre om Avalaks aktiviteter og om de udfordringer, som foreningen og studerende i Danmark oplever. Jeg har fået meget ud af de input, som jeg har fået fra Avalak, og de er vigtige for vores videre samarbejde”, lyder det fra Naalakkersuisoq Ane Lone Bagger.

Fremadrettet prioriteres en god dialog mellem Naalakkersuisoq Ane Lone Bagger og Avalak for at styrke foreningens arbejde.