Køb af Air Greenland aktier

Naalakkersuisut har den 29. maj 2019 gennemført købsaftaler med den danske regering og SAS vedrørende den danske stats aktier på 25 % og SAS’ aktier på 37,5 % i Air Greenland.

 

Købsaftalen skal ses på baggrund af flere års drøftelser og forhandlinger med SAS og staten. Der er fundet en model for aktiernes overgang til selvstyret, hvor finansieringen løses ved udbyttebetaling fra Air Greenland. For Naalakkersuisuts vedkommende er købsaftalen kommet i stand efter et godt samarbejde mellem Naalakkersuisut og Demokraatit.

 

Naalakkersuisut og Demokraatit er sammen meget tilfredse med, at det samlede ejerskab af Air Greenland nu er kommet på grønlandske hænder og at det sker på en måde, som er økonomisk forsvarlig for Landskassen. Samtidig har Naalakkersuisut og Demokraatit lagt vægt på, at Air Greenland i 2023, når de nye lufthavne skal tages i brug, vil fremstå velkonsolideret og godt rustet til at møde de nye udfordringer.

 

Naalakkersuisut vil i den forbindelse takke den danske stat og SAS for de mange års fælles ejerskab og samarbejde om ledelsen i Air Greenland.

 

Air Greenland skal forsat drives som en sund forretning og løse opgaverne med passagerbefordring i, til og fra Grønland, som en vigtig del af den grønlandske infrastruktur.

 

Naalakkersuisut ønsker alle i Air Greenland en god arbejdslyst og Air Greenland ønskes god vind under vingerne.”

 

For yderligere oplysning kontakt afdelingschef i Bestyrelsessekretariatet Lars Balslev tlf. +299 34 51 27 mail laba@nanoq.gl