En fælles indsats mod omsorgssvigt af børn

Naalakkersuisut vil gerne takke for debatten i Inatsisartut d. 27 maj 2019, hvor forslaget om hjælp fra Danmark blev behandlet. Naalakkersuisut opfordrer til, at der fremadrettet vil være villighed til at samarbejde om fælles og langsigtede løsninger på socialområdet.

 

I Inatsisartut blev punkt FM 2019/229 behandlet d. 27 maj 2019, hvori Naalakkersuisut blev pålagt at bede Danmark om hjælp til socialarbejdet i Østgrønland. Naalakkersuisut vil igen gerne understrege, at Naalakkersuisut allerede samarbejder med danske myndigheder. Naalakkersuisut kan derfor kun være enige i forslaget og at samarbejdet allerede foreligger.

 

Samarbejde og koordinering er meget vigtig i denne situation og som ansvarlig for det sociale område vil mit ressortområde være ansvarlig for det påkrævede arbejde” udtaler Martha Abelsen og fortsætter: ”jeg vil gerne takke Inatsisartut for debatten i går. Det er afgørende, at vi samarbejder bredt om hele socialområdet, så vores udsatte børn og familier kan få et bedre liv. Naalakkersuisut sætter pris på, at der er enighed om at samarbejde for vores børns fremtid. Naalakkersuisut håber derfor, at Inatsisartut vil støtte kommende initiativer på socialområdet, herunder den kommende nationale handlingsplan mod omsorgssvigt af børn og unge.

 

Kontakt

For nærmere information kontakt ministersekretær Inger Heilmann Larsen på e-mail: ihla@nanoq.gl eller tlf. + 299 554160