Inuuneritta Puljen støtter 23 sunde projekter

Naalakkersuisoq for Sundhed, Martha Abelsen, har netop uddelt 416.000 kr. fra Inuuneritta Puljen. I år støtter puljen 23 projekter, der arbejder for at gøre Grønland sundere.

De mange ansøgninger vi har modtaget fra bl.a. forebyggelseskonsulenter, foreninger, fritidshjem og frivillige til Inuuneritta puljen viser, at der er mange ildsjæle, som både kan og vil være med til at gøre vores land sundere. De projekter som modtager støtte i år vil helt sikkert komme mange mennesker til gode og være med til at løfte sundheden lokalt. Det er meget positivt, for det er i fællesskab, at vi skaber sundhed og trivsel til gavn for os alle,” siger Naalakkersuisoq for Sundhed, Martha Abelsen.

Projekter der retter sig mod børn, unge og familier er blevet prioriteret højt i år. Det gælder særligt projekter, der fokuserer på områderne seksuel sundhed og forebyggelse af alkohol, hash og snifning. Nogle af de projekter, der modtager støtte fra Inuuneritta Puljen i år, er:

• Aalanerusa projektet, som KTI kollegiet i Sisimiut står for. Projektet går ud på, at kollegiet har nogle udendørs aktiviteter de kan tilbyde de unge, som bor på kollegiet, så de kan være mere fysisk aktive. De har ansøgt midler til mountainsbikes.

• Forebyggelse af cigaretrygning i Kangaatsiaq og dens bygder. Projektet tager både fokus på forældre, bedsteforældre, de unge og børnene.

• Aktivitets Camp i Qaqortoq, som arrangerer idræt for børn i alderen 6-15 år i juni måned. 

• Langrendsudstyr til børn, unge og familier i både Tasiusaq og i Aasiaat

Næste ansøgningsfrist til Inuuneritta Puljen er 1.april 2020. Du kan læse mere om Inuuneritta Puljen på www.peqqik.gl

For yderligere oplysninger kontakt ministersekretær Inger Heilmann Larsen på mobil: +299 55 41 60 eller e-mail: ihla@nanoq.gl