Markering af FN’s internationale familiedag d. 15 maj 2019

Naalakkersuisut opfordrer alle familier til at markere den internationale familiedag, som en særlig dag, hvor der er ekstra fokus på at hygge sig med sine nærmeste og hylde familien

Familien er grundstenen i vores samfund, som den naturlige og grundlæggende enhed i samfundet. Familien er den mest værdiskabende institution i samfundet, og er med til at skabe og videreføre sociale normer, som følges hele livet. Naalakkersuisut opfordrer til, at alle familier fejrer den internationale familiedag med deres nærmeste.

Vores familier er grundstenen i vores samfund. Familier findes efterhånden i mange former, og vi skal bruge familiedagen på at hylde alle typer familier og hinanden. I det moderne Grønland skal der være plads til, at familier fortsat er flere generationer og mange familierelationer. Jeg håber, at mange familier benytter familiedagen på at bruge tiden sammen med deres nærmeste. D. 15 maj er en dag, hvor vi bør pakke vores smartphones væk og være nærværende sammen med hinanden. Tag ud i naturen, spil et spil, spis en dejlig middag, eller planlæg den kommende bededagsferie sammen.” udtaler Naalakkersuisoq for Sundhed, Sociale Anliggender og Justitsområdet, Martha Abelsen.

I 2019 vil Naalakkersuisut præsentere en samlet familiepolitik, som skal bidrage til mere helhedsorienterede og effektfulde indsatser, således at børn og unge kan vokse op og udvikle sig i trygge og velfungerende familier. Familiepolitikken vil skabe et fælles ejerskab og ansvar på tværs af Naalakkersuisut, således familier prioriteres uanset hvilken type politik der udvikles.

Familier findes i mange former og størrelser. Ifølge Grønlands Statistiks tal boede der per 1. januar 2019 55.434 personer i 30.075 familier i landets 22.071 husstande. Det svarer til 1,36 familie pr husstand i gennemsnit. Ifølge Grønland Statistiks opgørelse, består en familie, af en eller flere personer fra samme husstand, som knyttes til hinanden gennem pardannelser eller slægtsskab. En husstand kan omfatte flere familier, men en familie kan omvendt ikke have medlemmer fra flere husstande.

Naalakkersuisut opfordrer alle til at tage ansvar og markere dagen med de nærmeste.

Kontakt

For nærmere information kontakt ministersekretær Inger Heilmann Larsen på e-mail: ihla@nanoq.gl eller tlf. + 299 554160