Ændring i behandlingsmuligheder for barnløshed

I mange år har det været muligt som par at komme i behandling for barnløshed i Grønland. Dette er fortsat tilfældet.

Naalakkersuisut har imidlertid af ressource- og hjemmelsmæssige årsager været nødt til at stoppe for den del af behandlingstilbuddet, der foregår i Danmark. Dermed har Naalakkersuisut taget stilling til den beslutning som Sundhedsvæsenet meldte ud tidligere på året.

Naalakkersuisoq for Sundhed, Sociale Anliggender og Justitsområdet, Martha Abelsen udtaler i den forbindelse:
”Som Naalakkersuisoq finder jeg det vigtigt, at vi har et tilbud til ufrivilligt barnløse par. Det er derfor også vigtigt at slå fast, at Naalakkersuisuts beslutning alene vedrører de tilbud, som vi ikke selv kan tilbyde inden for sundhedsvæsenet i Grønland. Barnløse par kan således fortsat komme i behandling i det grønlandske sundhedsvæsen.”

Det oplyses fra sundhedsvæsenets side, at det nationale behandlingstilbud bl.a. gør det muligt i alle landets byer, at få stimuleret ægproduktionen med medicin, og i Ilulissat og Nuuk er der mulighed for at lave inseminering med partners sæd.

Beslutningen påvirker ikke privatpersoners mulighed for gennem en privat sundhedsforsikring eller egenbetaling at søge udvidet behandling uden for Grønland.

For yderligere oplysninger kontakt ministersekretær Inger Heilmann Larsen på tlf.: +299 55 41 60 eller e-mail: ihla@nanoq.gl