Jens Immanuelsen: Fiskerne skal følge kommunens vedtægter

Fiskefartoej - Jeg er enig med Avannaata Kommunias udvalg for fiskeri og fangst vedrørende afvisningen af dispensationsansøgningen, om forlængelse af garnfiskeperioden efter hellefisk, siger Naalakkersuisoq for Fiskeri, Fangst og Landbrug, Jens Immanuelsen.

KNAPK´s lokalafdeling i Ilulissat har sendt den 4. april 2019 en dispensationsansøgning til kommunen om forlængelse af fiskeriperioden med garn i 30 dage.

Fiskerforeningens dispensationsansøgning om garnfiskeriet er bakket op af indhandlingsstederne Ilulissat: Royal Greenland og Halibut Greenland, og fra SIK´s lokalafdeling.

Avannaata Kommunias borgmester Palle Jeremiassen understregede i en pressemeddelelse, at det ikke er muligt ifølge lovgivning, at give yderligere dispensation end den er allerede er givet medmindre regulativerne ændres.
Kommunen er i gang med at udarbejde nye kommunalvedtægter om garnfiskeri, men disse vil først kunne træde i kraft senere.

- Jeg mener, at kommunen er på rette spor i forhold til regulering af garnfiskeriet i Nordgrønland, eftersom det er kommunens ansvar for regulering af fiskerimetoder, ved at vedtage regulativer på området, understreger Jens Immanuelsen.

Kontaktperson Jørgen Isak Olsen, departementschef. Departementet for Fiskeri, Fangst og Landbrug. E-mail: jio@nanoq.gl