Kommissorium for Forfatningskommissionen offentliggøres

Med offentliggørelsen af kommissoriet for etablering af en Forfatningskommission, kan det kommende Forfatningskommissionen komme i gang med udarbejdelsen af et udkast til en forfatning.

”Det glæder mig, at Forfatningskommissionen nu kan komme i arbejdstøjet. Arbejdsgrundlaget er et gennembearbejdet kommissorium, der sikrer, at den nedsatte kommission får gode muligheder for at gå i dybden med emner som, er relevante i udarbejdelsen af et udkast til en forfatning. Og omvendt, som er ligeså vigtigt, at borgerne vil blive inddraget i en god lang, demokratisk proces”, forklarer en tilfreds Vittus Qujaukitsoq, Naalakkersuisoq for Finanser og Nordisk Samarbejde, og fortsætter:

”Kommissoriet giver også mulighed for, at kommissionen kan indkalde eksperter på fast og ad hoc-basis, til at belyse særligt vigtige emner”.

Kommissionens opgave bliver at udarbejde et udkast til en forfatning. Efter færdiggørelsen vil udkastet danne grundlag for en folkelig debat, som blandt andet en folkeafstemning.
Vedlagt pressemeddelelsen er der vedhæftet henholdsvis ”Kommissorium for Grønlands Forfatningskommission” og ”Forudsætninger for rammerne i kommissoriet for Forfatningskommissionens arbejde

Tidsrammen for færdiggørelsen af et udkast til en forfatning til Naalakkersuisut er Nationaldagen, den 21. juni 2021.

For yderligere oplysninger kontakt afdelingschef Natuk Lund Olsen, tlf.: 345412, mail nlol@nanoq.gl