Elever på GUX Sisimiut får besøg af Nalakkersuisoq for uddannelse

Naalakkersuisoq for Uddannelse, Kultur, Kirke og Udenrigsanliggender, Ane Lone Bagger fortsætter dialogerne med uddannelsesinstitutioner, elever og studerende. Denne gang har hun været i dialog med eleverne på GUX Sisimiut om hvilke udfordringer og muligheder studielivet bringer.

Ane Lone Bagger besøgte d. 7. marts GUX Sisimiut, hvor eleverne eksempelvis havde særligt fokus på kollegielivet. De påpegede, at det var vigtigt med tilstedeværelse af kollegieansvarlige, der er en del af deres hverdag. Den kollegieansvarlige skal både hjælpe med at skabe rammer, skabe fællesskab gennem aktiviteter og tage sig tid til at lytte til eleverne. Her vægter eleverne den nære relation og tillid højt. Kollegielivet er en stor del af elevernes hverdag, derfor er det vigtigt, at de trives på stedet.

Et andet fokus for eleverne er, at det skal være muligt at vaske tøj billigt og holde en god hygiejne. På samme måde er det vigtigt for eleverne, at deres omgivelser på kollegierne er rene og inviterer til at blive brugt.

”Eleverne efterlyser flere fritidsmuligheder i byen. Et rigt byliv og gode fritidsaktiviteter er vigtige for elevernes trivsel. Trivsel uden for skolen giver eleverne et godt udgangspunkt for at trives i deres uddannelse. Så den opfordring vil jeg gerne give videre til kommunen”, lyder det fra Ane Lone Bagger, som fortsætter: ”Eleverne har bedre forudsætninger for at præstere, når deres daglige rammer er i orden. Dialogerne med de forskellige elever og studerende er med til at give os indblik ind i vigtige emner, som vi kan arbejde videre med.”

For nærmere information kan kontaktes AC-fuldmægtig, Astrid Helena Malta, direkte 34 56 74, ahma@nanoq.gl