Den positive udvikling på olieområdet fortsætter


Naalakkersuisut har godkendt, at der udstedes en efterforsknings- og udnyttelsestilladelse til Greenland Gas and Oil Limited (GGO) til et onshore område på Jameson Land.

Ansøgningsområdet dækker ca. 2600 km2 og befinder sig på Jameson Land i Østgrønland. Området fremgår af nedenstående kort.


GGO er en UK-baseret olie- og gasefterforskningsselskab, der fokuserer på Grønland. Det er selskabets strategi at udvikle licensområdet på Jameson Land til et producerende oliefelt.
Selskabet planlægger i tæt dialog med myndighederne at gennemføre et efterforskningsprogram, der bl.a. omfatter boringer inden for 2 år.

Foruden tilladelsen til Greenland Gas and Oil er der netop blevet meddelt 2 forundersøgelsestilladelser til det internationale seismiske selskab TGS-Nopec Geophysical Company ASA til at indsamle gefysiske data i havområder i Vest- og Nordgrønland.

Naalakkersuisoq for Erhverv og Energi, Aqqalu Jerimiassen, udtaler:

”Med den seneste tilladelse er det blevet klart, at det er lykkedes at vende den negative udvikling, hvad angår oliefterforskning i Grønland. Der er nu ansøgt henholdsvis meddelt i alt 4 nye efterforsknings- og udnyttelsestilladelse på olieområdet siden midten af 2018.
Den seneste udvikling viser, at det har været rigtigt at satse på en styrket markedsføringsindsats. Det kan betale sig at være mere opsøgende over for olieselskaberne.”

For yderligere information kontakt: Departementet for Erhverv og Energi, e-mail: isiin@nanoq.gl