Jeres opgave bliver ikke nem

Formanden for Naalakkersuisut Kim Kielsen og Naalakkersuisoq for Boliger og Infrastruktur Karl Frederik Danielsen var i tirsdags den 12. marts i Socialpædagogisk Seminarium (SPS) i Ilulissat, hvor de fremlagde for de studerende på seminariet og elever fra Majoriaq.

I sin tale til de studerende lagde Formanden for Naalakkersuisut Kim Kielsen særlig fokus på de seksuelle overgreb og især de mange omsorgssvigt der rammer børnene i vores samfund, som vi må være fælles om at bekæmpe. Han understregede overfor de studerende i SPS, at de får en meget vigtig rolle i den forbindelse:

"Når omsorgssvigt sker i vort land er det vigtigt, at vi har et akut beredskab, der skal tage hånd om problemet med det samme. Dér får I en meget vigtig rolle, når I kommer ud som socialpædagoger!"

Formanden for Naalakkersuisut gjorde det også tydeligt, at de folkevalgte, embedsmænd og fagfolk ikke alene kan løse problemerne omkring seksuelle overgreb. At det offentlige ikke kan sidde alene med byrden, men at forældrene og resten af befolkningen også må tage et medansvar, var meget vigtigt for Formanden for Naalakkersuisut at understrege.

"Vi har alle et medansvar i vort land. Det er jo de hårdt ramte i samfundet vi taler. Når I bliver færdige med jeres uddannelse frigøres der en væsentlig styrke til det omgivende samfund. Men I skal huske, at I ikke kan sidde alene med ansvaret. Befolkningen skal også være med", sagde Kim Kielsen i sin tale til de studerende.

Formanden for Naalakkersuisut opfordrede også de studerende, at de skal støtte og opmuntre hinanden.

"Når I sidder i jeres stillinger i fremtiden, kommer I ud for tunge oplevelser. Det har jeg selv oplevet i min tid hos politiet. Men selv tunge tanker kan bearbejdes, når man støtter og hjælper hinanden. Derfor er det meget vigtigt, at I understøtter hinanden", sagde Kim Kielsen.

Godt med fremlæggelser for de studerende i Socialpædagogisk Seminarium

Under fremlæggelserne deltog afdelingsleder i SPS Lena Mathiassen Fly. Lena syntes, at det var godt med den opmuntrende form fremlæggelserne havde:

"Jeg er ikke i tvivl om, at de studerende har godt af at høre disse fremlæggelser. Og vi kan også i vores undervisning i samfundskundskab og pædagogik tage udgangspunkt oplæggene i vores diskussioner." sagde afdelingsleder i SPS Lena Mathiassen Fly.

En af deltager ved fremlæggelserne var også underviser ved SPS Sikkersoq Mathæussen. Sikkersoq føler også at hun har fået stof til eftertanke på baggrund af oplæggene:

"Som underviser fik jeg også meget ud af at få at vide mere om projektet KILLIISA. Jeg har fået inspiration og idéer til vores undervisning i seminariet. Det har også givet mig meget stof til eftertanke. Formålet med KILLILIISA er tydelig, og vi vil helt sikkert også have gavn af dens anbefalinger."

Sikkerneq Mathæussen sagde også at hun synes, at det var på sin plads, at der også blev givet opmuntrende ord med på vejen under oplæggene:

"Der kan ske så mange omvæltninger fra dag til dag. Det var nogle af budskaberne ved oplæggene. Det er vi også opmærksomme i vores seminarium. At det blev gjort klart, at der venter de studerende en barsk hverdag, og hvor vigtigt det er, at de hver især skal lære at italesætte deres tunge oplevelser, er jeg glad for bliver sagt og kan kun være enig. De skal jo i deres kommende arbejde lære at bruge hinanden og værne om hinanden."

Yderligere oplysninger om kan fås hos:

Eqaluk Høegh, sekretær for Formanden for Naalakkersuisut telefon 56 24 50 eller email: eqah@nanoq.gl