Ane Lone Bagger fortsætter dialogmøderne med elever fra Peqqissaanermik Ilinniarfik

Naalakkersuisoq for Uddannelse, Ane Lone Bagger fortsætter dialogmøderne med elever fra Peqqissaanermik Ilinniarfik

Naalakkersuisoq for Uddannelse, Ane Lone Bagger besøgte d. 19. februar 2019 Peqqissaanermik Ilinniarfik for at tale med eleverne om de udfordringer, de oplever i deres hverdag.

Eleverne havde forberedt sig til dialog med Naalakkersuisoq for Uddannelse, Ane Lone Bagger. Det var engagerede elever, der gav udtryk det store ansvar at skulle erhverve sig en uddannelse, hvor der skal drages omsorg for udsatte og ældre borgere.

Men dagens diskussion fokuserede på at skulle administrere hverdagen som elev ved en brancheuddannelse, hvor der både er skoleophold og praktikophold.

Der blev blandt andet diskuteret udfordringerne ved at være elev og samtidigt være forælder til små børn. For ventelisterne til dagsinstitutionerne kan være lange, og mange elever skal på praktik andetsteds end deres hjemby. Det betyder, at deres børn skal integreres i en ny institution. Økonomien kan også være knap, når husleje, udgifter til mad, bus og andre daglige fornødenheder er betalt.

”De studerende gav udtryk for, at de har en travl hverdag. De skal forholde sig til at arbejde i sundhedsvæsnet, hvor der er dag-, aften- og nattevagter, samtidigt med at skulle nå at lave opgaver og andre studierelevante aktiviteter. Det viser et stort engagement i forhold til deres uddannelse”, udtaler Naalakkersuisoq Ane Lone Bagger, som er rundt på uddannelsesinstitutionerne for at høre de studerendes erfaringer og oplevelser som studerende.

For nærmere information kan kontaktes specialkonsulent ved Departementet for Uddannelse, Kultur og Kirke, Sussi Wille, tlf.: 345616.