I er vort lands største ressource

I er vort lands største ressource

Formanden for Naalakkersuisut Kim Kielsen og Naalakkersuisoq for Boliger og Infrastruktur Karl Frederik Danielsen afholdt møde med de studerende i KTI i Sisimiut fredag den 8. marts 2019, og de studerende havde mulighed for at stille spørgsmål efterfølgende.

Formanden for Naalakkersuisut Kim Kielsen’s primære budskab i sin fremlæggelse var, at Grønland har behov at flere studerende gennemfører deres uddannelse:

I er vort lands største ressource. I er dem som vil videreføre styringen og forvaltningen af vort land.”

sagde Kim Kielsen under sin tale til de studerende i KTI.

Formanden for Naalakkersuisut opfordrede de studerende til at støtte og opmuntre hinanden under deres studieforløb.

”Det er nødvendigt at flere unge tager en uddannelse – og gennemfører den - så jeg vil tilskynde jer til at opmuntre jeres barndomsvenner, skolekammerater og bekendte, der endnu ikke har startet en uddannelse, om at begynde på at tage en. Vi mangler arbejdskraft i vort land, og det er nødvendigt at vi har flere unge der tager en uddannelse.” sagde Kim Kielsen

Livet er ikke en jævn og lige vej

Livet under en uddannelse følger ikke en jævn og lige vej, indledte Naalakkersuisoq for Boliger og Infrastruktur Karl Frederik Danielsen med at sige under sin fremlæggelse for de studerende.

Karl Frederik Danielsen, som i de seneste år har været ansat i flere ledende stillinger, og som i slutningen af sidste år blev medlem af Naalakkersuisut, delte ud af sin erfaring omkring det med det at tage et ansvar.

”Indtil tidspunktet før min mor afgik ved døden skænkede jeg ikke det med at tage et ansvar mange tanker. Vores far har været selvstændig og har haft et firma siden vores barndom, og vort livsforløb var let og ukompliceret. Men efter vores moder døde, og vores fars virksomhed lukkede til sidst. Efterfølgende blev alle vi søskende enige om at anstrenge os endnu mere – og tog alle en uddannelse. De vilkår livet giver os er ikke altid let, men de kan overkommes når man anstrenger sig og gør alt hvad man kan.” sagde Karl Frederik Danielsen.   

Forstanderen udtrykte glæde over opmuntring

Forstander for KTI Jokum Møller var til stede under fremlæggelserne. Jokum Møller udtrykte glæde over dette:

”Det er glædeligt at se, at de studerende får besøg, og ikke mindst at de får at vide, at samfundet har brug for dem. Det kan nok være hårdt for nogle at få at vide, hvad nogle af årsagerne til at de studerende holder med deres uddannelse skyldes, men jeg påskønner at Naalakkersuisut gør det klart over for os, at de er opmærksomme på at bekæmpe bl.a. misbrug af børn og selvmord.” sagde KTI’s forstander Jokum Møller.

For flere oplysninger:

Ministersekretær for Naalakkersuisut’s formand Eqaluk Høegh mobil 56 24 50 eller e-mail: eqah@nanoq.gl

Ministersekretær for Naalakkersuisoq for Boliger og Infrastruktur Steve Sandgreen, mobil 55 06 75 eller e-mail:  stes@nanoq.gl