Naalakkersuisoq Ane Lone Bagger fortsætter dialogmøderne hos Niuernermik Ilinniarfik og Jern & Metal skolen

Naalakkersuisoq for Uddannelse, Ane Lone Bagger fortsatte dialogmøderne mandag d. 18. februar 2019 med elever ved brancheskolerne Niuernermik Ilinniarfik og Jern & Metalskolen i Nuuk.

Det var engagerede og spørgelystne elever, der var med til dialogmøde ved NI Nuuk og Jern og Metalskolen.

Nogle af de emner, der blev berørt, var blandt andet elever med familier. De var bekymrede for at få uddannelsesstøtten til at dække alle udgifter. Desuden synes eleverne, at der skulle etableres særlige familiekollegier, hvor der ikke var for meget larm og fest i weekenderne.

Der var også en god dialog omkring vejledningen fra folkeskolen og videre til andre uddannelser. Eleverne ønskede, at der var en bedre vejledning om uddannelsesmuligheder. Flere havde oplevet, at fordi de havde færdiggjort folkeskolen med gode karakterer, blev de vejledt til at skulle gå videre på gymnasiet. Selv om elevernes interesser og kompetencer ville havde været bedre i andre brancherelaterede retninger.

Eleverne mente, at der skulle være en større sammenhæng mellem skole- og praktikforløbene. Alt for få elever havde trepartsamtaler mellem eleven selv, skolen og praktikvirksomheden. Disse samtaler kunne ellers være medvirkende til større forståelse mellem teori og praktiske færdigheder. Ved disse samtaler kunne der også diskuteres arbejdsmiljø og udvikling af uddannelserne i takt med at teknologien ændrer sig.

Naalakkersuisoq Ane Lone Bagger udtaler: ”Det er så givende at høre elevernes egne oplevelser af deres hverdag og møde med uddannelsessystemet. Det giver viden til efterretning”.

For yderligere oplysning kontakt Sussi Wille direkte 345616, suwb@nanoq.gl