Rapporter din laksefangst fra 2018 – så kan du få udstedt ny licens til laksefiskeri

Kun lidt over 200 licenshavere til fiskeri efter laks har rapporteret deres laksefangst til Grønlands Fiskerilicenskontrol, GFLK, sidste år.

Eftersom 585 ud af 790 licenshavere ikke har rapporteret deres fangst til GFLK, giver Departementet for Fiskeri, Fangst og Landbrug, APNN, dem nu mulighed for at rapportere inden den 15. marts, så de fortsat kan få udstedt licens. Derfor har APNN sendt anmodning ud til alle licenshavere som ikke har rapporteret for 2018, så de kan rapportere og få mulighed for at få udstedt licens for 2019.

 

I henhold til bekendtgørelsen er det et krav, at fiskerne skal rapporterer deres fangst.

 

I henhold til den nye bekendtgørelse fra 2018 om fiskeri efter laks, så kan erhvervs- og fritidsfiskere ikke får udstedt en ny licens til laksefiskeri, hvis man ikke har rapporteret sin fangst. Som noget nyt skal fiskerne også rapporterer, hvis de ikke har fisket eller hvis de har fisket, men ikke har fanget noget, til GFLK.

 

APNN anmoder licenshaverne om, at få rapporteret deres fiskeri efter laks i 2018 til GFLK. Hvis GFLK ikke modtager rapportering fra licenshaverne, vil de ikke få udstedt licens til fiskeri efter laks i 2019. Fristen for rapportering er snarest muligt og senest 15. marts 2019.Alle, som vil fiske efter laks, skal have en licens, både erhvervs-og fritidsfiskere.

Kontaktperson: Chefkonsulent Katrine Kærgaard, email: katk@nanoq.gl.