Nikkulaat Jeremiassen: Næste skridt er at vedtage en fiskerikommission

KNR.gl skriver mandag, den 18. februar 2019, at der til stadighed ikke er nedsat en fiskerikommission efter seminaret i Ilulissat, onsdag, den 13. februar 2019.

KNR.gl skriver: -Seminaret om den kommende Fiskerikommission i Ilulissat vil have en afgørende betydning for lovarbejdet til den nye fiskerilov. Det er en korrekt citat, som KNR.gl skriver, eftersom det var en af essenserne på pressemeddelelsen på den pågældende dag.

Efter parterne har drøftet blandt andet formålet med kommissionens arbejde, og at fiskerikommissionen skal komme med anbefalinger til en fiskerilov og til andre relevante tiltag, der kan bidrage positivt til fiskerisektorens udviklingsmuligheder og være med til at sikre, at samfundet får mest mulig gavn af fiskerierhvervet og ressourcen. Kom parterne med tilføjelser og tilretninger i den foreliggende arbejdsdokument for den kommende fiskerikommissions arbejde.

- Jeg vil gerne pointere, at parterne var grundlæggende enige om slutdokumentet for Fiskerikommissionen, som vil blive fremlagt til Naalakkersuisut, og blive vedtaget i den nærmeste fremtid. Dette vil blive et arbejdsgrundlag for fiskerikommissionen.

- Som nævnt i pressemeddelelsen onsdag, den 13. februar, understreges det, at det forudsættes at kommissionen vil aflevere en betænkning om sit arbejde inden udgangen af dette år, understreger Naalakkersuisoq for Fiskeri, Fangst og Landbrug, Nikkulaat Jeremiassen.

Kontaktperson Jørgen Isak Olsen, departementschef, Departementet for Fiskeri, Fangst og Landbrug. E-mail: jio@nanoq.gl