Mange operatører og vejret driller

Replik af: Karl Frederik Danielsen, Naalakkersuisoq for Boliger og Infrastruktur

”Borgerne og erhvervslivet i Disko bugten har forståeligt været frustreret over for de seneste trafikale forsinkelser grundet dårligt vejr og teknik.

 

Som Naalakkersuisoq med ansvar for trafikken, følger jeg selvfølgelig trafiksituationen meget tæt. Hver gang der opstår uregelmæssigheder i trafikbetjeningen, bliver jeg orienteret om udviklingen.

 

Derudover er jeg tilfreds med, at operatørerne prioriterer passagerer over post og fragt, når man står i en situation, som kræver en prioritering. Omvendt forstår jeg også de udfordringer, der opstår, når man prioriterer på en sådan måde, for eksempel en unødig lang forsinkelse på friske forsyninger.

 

I de kritiske kommentarer angående Disko Lines ageren i de pågældende svigtende vareleverancer vil jeg gerne understrege, at det ikke er fair udelukkende at rette kritikken mod et selskab alene.

 

For eksempel er det KNI der har servicekontrakten for forsyningen af varer til en række byer og bygder. For så vidt angår fragt i hele landet har Royal Arctic Line en servicekontrakt. Til tider anvendes der flyfragt, som betjenes af Air Greenlands fragtafdeling. Og til sidst: Tele Post har forsyningspligten på post og pakker.

 

Med andre ord: Der er således rigtig mange operatører der arbejder med at sikre forsyningen i hele landet. MEN fælles for dem alle er, at både vejrforhold og tekniske problemer kan spænde ben for de fastsatte fragtplaner. Derudover er de afhængige af hinanden, så hvis en operatør er forsinket, bliver den næste operatør også forsinket etc.

 

Naalakkersuisut er klar over, at de områder, der er omfattet af en servicekontrakt, af og til oplever problemer. Derfor har jeg inviteret alle medlemmer af Inatsisartut til et seminar om servicekontrakter d. 20. og 21. marts. Her vil en række af emnerne være fokus på de nuværende problemer, og hvad vi kan gøre for at afhjælpe disse. Det er ikke en nem opgave, da vi også er bundet af økonomiske rammer.”

  

For yderligere information kan Ministersekretæren Steve Sandgreen kontaktes på

e-mail: stes@nanoq.gl eller mobil: 56 06 75