Erstatningsboliger i Uummannaq efter naturkatastrofen i Karratfjorden i juni 2017

Uummannap qaqqaa Departementet for Boliger og Infrastruktur har tidligere meddelt, at erstatningsboligerne i Uummannaq efter naturkatastrofen i Karratfjorden i juni 2017 forventedes at være indflytningsklar til april 2019.

Byggerierne af erstatningsboligerne forløber efter planen. Men tilsynet på byggeriet har desværre ved kontrol konstateret produktionsfejl i isoleringen på rørene til områdets vand- og kloakforsyning. Fejlen medfører at rørene må udskiftes, idet fejlen ikke kan udbedres på stedet. Levering af de nye rør sker ved årets første skibsankomst, i løbet af sommeren 2019, hvorefter udskiftning kan igangsættes.

På baggrund af dette, er ibrugtagning af erstatningsboligerne forsinket. Den nye forventede indflytningsdato bliver tidligst oktober 2019.

Departementet er yderst tilfreds med tilsynets indsats, og hvor indsatsen har betydet at entreprenøren og producenten hurtigt har skabt en løsning for udbedring af den konstaterede fejl.

Det er meget beklageligt at der sker en forsinkelse, men fejlen er så afgørende, at der ikke kan ske en indflytning i april 2019.

Yderligere oplysninger: Kontakt Steve Sandgreen på stes@nanoq.gl