Møde i Kangerlussuaq

D. 22. januar mødtes Naalakkersuisoq for Boliger og Infrastruktur, Karl Frederik Danielsen, med Borgmester i Qeqqata Kommunia, Malik Berthelsen, i Kangerlussuaq.

Mødet lå i forlængelse af mandagens opstartsmøde i arbejdsgruppen om Kangerlussuaqs fremtid, hvor embedsværket tog hul på opgaverne i det nyligt underskrevne kommissorie.

Borgmesteren og Naalakkersuisoq besigtigede efterfølgende bygdens institutioner KISS (Kangerlussuaq International Science Support) samt havnen, hvor krydstogtspassagerer i dag omskifter fra skib til fly. Under besigtigelsen var der tillige lejlighed til at drøfte den aktuelle boligsituation samt perspektiverne for Kangerlussuaq ved den kommende overdragelse af boligområdet til kommunerne i 2020.

Naalakkersuisoq Karl Frederik Danielsen udtaler: ”Oftest ser man blot passagerterminalen i lufthavnen ved en gennemrejse, men der ligger et pulserende og særdeles velfungerende bygdeliv på den anden side af terminalens udgang. Hertil fik jeg muligheden for at få et mere dybdegående indblik i Mittarfeqarfiits mange aktiviteter i Kangerlussuaq. Jeg vil gerne benytte lejligheden til at rose Mittarfeqarfiits medarbejdere for deres daglige arbejde, der bidrager til at Kangerlussuaq Lufthavn er så velfungerende. Det var også inspirerende at møde de private erhvervsdrivende og høre om de mange spændende initiativer, de arbejder med til hverdag.”

Borgmester Malik Berthelsen udtaler: ”Jeg er glad for at kunne modtage det nye medlem af Naalakkersuisut til en drøftelse af vores fælles opgave om fremtiden for Kangerlussuaq. For de 500 indbyggere herinde, er det vigtigt at få vished for fremtiden. Derfor glæder det mig, at arbejdsgruppens opgaver tager afsæt i en fremtidig lufthavn i Kangerlussuaq med en 2810 meter landingsbane. Qeqqata Kommunia ser det som en god platform for kommunens fokus på videreudvikling af erhvervspotentialerne i og omkring Kangerlussuaq.”


For yderligere oplysninger kan Ministersekretær Steve Sandgreen kontaktes pr. email: stes@nanoq.gl