Berigtigelse: Der er ikke truffet politisk beslutning om fremtiden for Narsarsuaq

På netavisen Sermitsiaq fremgår mandag den 21. januar 2019 i artiklen ”Fremtiden for lufthavnsbygderne afklares bag lukkede døre”, at ”For første gang bliver det nu også officielt fastslået, at Narsarsuaq skal omdannes til en heliport”.

 

Dette er ikke korrekt. Der er ikke taget politisk stilling til, om Narsarsuaq skal omdannes til en heliport. Der er tidligere udarbejdet ”Tre scenarier vedrørende Narsarsuaq Lufthavns fremtid”. Denne rapport og konklusionerne og anbefalingerne fra ”Arbejdsgruppen om Narsarsuaqs fremtid” vil danne baggrund for den politiske stillingtagen til Narsarsuaq Lufthavns fremtid.

 

Følgende fremgår da også af kommissoriet: ”Arbejdsgruppens opgave er at undersøge og vurdere konsekvenserne for bygden Narsarsuaq ved en fremtidig omdannelse til heliport”.

 

Naalakkersuisoq Karl Frederik Danielsen udtaler: ”Arbejdsgruppen er nu gået i gang med arbejdet. Det arbejde skal danne grundlag for den politiske drøftelse og beslutning om Narsarsuaq Lufthavns fremtid. Det er vigtigt for mig at understrege, at der ikke som anført i Sermitsiaq er truffet en politisk beslutning endnu.”

 

For yderligere information, kontakt Ministersekretær Steve Sandgreen, mail: stes@nanoq.gl, telefon 345458