Ane Lone Bagger var plenartaler ved Arctic Frontiers konferencen i Tromsø

Naalakkersuisoq for Uddannelse, Kultur, Kirke og Udenrigsanliggender Ane Lone Bagger holdt på vegne af Naalakkersuisut, tale ved Arctic Frontiers konferencen i Tromsø i Norge.

 

I talen fokuserede Naalakkersuisoq for Uddannelse, Kultur, Kirke og Udenrigsanliggender på Grønlands muligheder for økonomisk udvikling med fokus på råstofområdet samt nødvendigheden i at balancere det med bedst muligt miljøbeskyttelse.

 

De øvrige talere inkluderede bl.a. Norges udenrigsminister Ine Eriksen Søreide, Norges klima- og miljøminister Ola Elvestuen, Senator i Alaska Lisa Murkowski samt President for Sami Parlamentet i Norge Aili Keskitalo.

 

Arctic Frontiers konferencen bliver holdt hvert år af den norske regering. Dette år var konferencens tema Smart Arctic.

 

Derudover afholdte Ane Lone Bagger møder med den norske Udenrigsminister Ine Eriksen Søreide, hvor de drøftede mulighederne for samarbejde inden for turisme og handel særligt med henblik på beslutningen Naalakkersuisut har taget om lufthavne. Yderligere blev de lighederne, der er hvad angår ønsket om økonomisk udvikling baseret på råstoffer samt fokus på miljøbeskytelse drøftet til mødet.

 

Naalakkersuisoq for Uddannelse, Kultur, Kirke og Udenrigsanliggender mødtes desuden med Iqaluits Borgmester Madeleine Redfern. Til mødet blev samarbejdsområder som kan udvides, herunder på uddannelsesområdet og infrastrukturområdet drøftet.

 

For yderligere oplysninger kontakt kontorchef Uiloq Mulvad Jessen, +45 51 25 15 98