Naalakkersuisuts Nytårsreception i København


Naalakkersuisut holdt traditionen tro Nytårsreception på Grønlands Repræsentation i København torsdag den 10. januar 2019.

Formanden for Naalakkersuisut Kim Kielsen byd på vegne af Naalakkersuisut inviterede gæster velkommen.

Udover Kim Kielsen var Naalakkersuisut repræsenteret af Naalakkersuisoq for Finanser og Nordisk Samarbejde Vittus Qujaukitsoq og Naalakkersuisoq for Uddannelse, Kultur, Kirke og Udenrigsanliggender Ane Lone Bagger.

Nytårsreceptionen var todelt, og i den første var ambassadører, bestyrelsesmedlemmer, ministre og andre med, mens anden del blev holdt for dem som kaldes Grønlands venner.

Formanden for Naalakkersuisut understregede i sin tale, at det for Naalakkersuisut er vigtigt, at have gode diplomatiske forbindelser til Grønlands nærmeste nabolande samt til strategiske og økonomisk samarbejdspartnere. Han nævnte også hovedbudskabet i sin nytårstale befolkningen i Grønland:

”Essensen af min nytårstale i Grønland var, at Naalakkersuisut – sammen med Grønlands befolkning - vil stræbe efter, at løfte vores land uddannelsesmæssigt, socialt og ikke mindst økonomisk. Når det er gjort, kan vores børn eller børnebørn få et godt grundlag til at tage stilling til Grønlands fremtid.”

Nive Nielsen sang et par sine sange under Nytårsreceptionen.

Læs talen her

Billeder

For yderligere oplysninger, kontakt informationschef Frederik Lund på e-mail flun@nanoq.gl eller mobil +299 55 94 24.