Uddeling af ekstra midler til kultur

For sidste gang i år uddeles kulturmidlerne. Naalakkersuisoq for Uddannelse, Kultur og Kirke, Ane Lone Bagger uddelte kulturmidler til kulturelle projekter. Kunstnerne og idrætsforeningerne har i november måned haft mulighed for at ansøge om økonomisk støtte, efter Inatsisartut har forhøjet tilskud til kunst og kultur. I alt er der blevet uddelt 2.299.000,00 kroner til 20 forskellige projekter.

Midlerne er fordelt i følgende 3 puljer.

Tilskud til skuespillere og skuespillerforeninger
Midlerne kan søges af enkelte skuespillere eller flere skuespillere i forening.
Der blev givet tilskud på 1.769.000 kr. til 12 forskellige projekter fra puljen til skuespillere, der blandt andet dækker omkostninger til teaterforestillinger, for eksempel Ujarneq Fleischers dukketeater til børn ”Ukki” som skal vises i Qaanaaq.

Tilskud til idrætsklubbers kulturelle arrangementer
Som nyt kan idrætsklubber, foreninger eller forbund søge til kulturmidler. Der gives tilskud til kunstnernes rejseomkostninger i forbindelse med idrætsarrangementer, herunder til åbnings- og afslutningsceremoni, koncerter i forbindelse med indsamling af penge, for eksempel Qasigiannguit Tae Kwon Do som skal arrangere en koncert med Siissisoq. To andre idrætsklubber har fået midler til deres arrangementer. I alt blev 100.000,00 kr. uddelt fra puljen.

Grønlandske bøger
Der er uddelt midler til 5 grønlandske bogudgivelser på i alt 430.000 kr., hvor Igloo Magazine blandt andet fik støtte til udgivelse af børnebogen ”Kakkaasa Oor Qaffaasa”.

Næste ansøgningsfrist er 1. februar 2019. Der kan indhentes yderligere oplysninger om Grønlands Selvstyres Kulturmidler på www.sullissivik.gl

For yderligere oplysninger, kontakt Mika Lyberth (Departementet for Uddannelse, Kultur, Forskning og Kirke) Toqq/direkte +299 34 57 44, mlyb@nanoq.gl

Liste over uddelte