Grønland har nu to aktive miner i produktion

Hudson Greenland A/S, som driver anorthosit-minen ved Kangerlussuaq har for to dage siden oplyst, at det første sprængte anorthosit malm er kørt fra minen til procesanlægget. Anorthosit er et produkt, der blandt andet kan an-vendes i produktionen af fiberglas og plast. I øjeblikket testes alt udstyr, mens procesanlægget justeres til den endelige produktion. Det er i tråd med Naalakkersuisuts tilladelse, der slår fast, at Hudson Greenland A/S skal gå i produktion inden udgangen af 2018.

Naalakkersuisoq for Råstoffer og Arbejdsmarked, Erik Jensen udtaler:

”Det har stor betydning, at Grønland nu er en minenation med to aktivt pro-ducerende miner. Rubinminen ved Qeqertarsuatsiaat og nu altså også anorthosit-minen ved Kangerlussuaq. En fordobling af aktive miner i Grønland vil på sigt betyde både flere arbejdspladser og flere råstofindtægter til landskassen. Produktionsstarten i Kangerlussuaq skal derfor betragtes som en vigtig milepæl.”

Med disse produktionsaktiviteter i støbeskeen har Naalakkersuisut forvent-ninger om flere lignende aktiviteter fremadrettet, da det internationale mar-ked for udbud og efterspørgsel efter mineraler også er positive.

Kontaktperson:

Departementschef, Jørgen T. Hammeken-Holm, Tlf.nr.: 346846
Ministersekretær, Thora H. Nielsen, Tlf.nr.: 345317