FNs internationale handicapdag

Den 3. december er FN’s internationale handicapdag. Dagen bruges verden over til at sætte fokus på og promovere rettigheder for personer med handicap.

Forholdene for personer med handicap her i landet har været et stort fokus i det forgangne år. Således åbnede handicaptalsmandsinstitutionen Tilioq og det landsdækkende handicapcenter Pissassarfik begge i starten af året. Handicapområdet er således blevet styrket, og der er kommet forbedringer både i form af faglige tilbud og et øget fokus på rettigheder.

Til næste år vil der også være stort fokus på handicapområdet. Naalakkersuisut forventer således at fremsætte et nyt lovforslag vedrørende støtte til personer med handicap på forårssamlingen 2019.

Det er ikke kun politisk, at der i år har været et stort fokus på handicapområdet. Grønland har i år fået sin første paraplyorganisation på handicapområdet. Således stiftede 4 ud af de i alt 5 landsdækkende handicapforeninger i november paraplyorganisationen: NIIK - Nunatsinni Inuit Innarluutillit Kattuffiat.

”Jeg havde fornøjelsen af at mødes med den nye bestyrelse tidligere i dag. Det er vidunderligt at opleve deres enorme engagement og jeg glæder mig meget til at følge deres arbejde. ” udtaler Naalakkersuisoq for Sundhed, Sociale Anliggender og Justitsområdet Martha Abelsen og fortsætter:

”Jeg er utrolig glad for de mange initiativer, der er blevet iværksæt på handicapområdet de seneste år. På dagen i dag finder jeg det dog ligeledes vigtigt at understrege, at arbejdet med at styrke forholdene for personer med handicap langt fra er slut.”

For yderligere oplysninger kontakt ministersekretær Inger Heilmann Larsen på tlf.: +299 539371 eller e-mail: ihla@nanoq.gl