Naalakkersuisut giver 500.000 kr. i humanitær hjælp til Nunavut

Torsdag den 8. november 2018 blev Northmart supermarkedet i Iqaluit ramt af en tragisk brand. Branden ramte særligt lageret ved siden af supermarkedet. En betydelig del af byens vinterforsyninger gik derved tabt, og der opstod en nødsituation i forhold til forsyningen med dagligvarer og andet i forhold til beboerne i Iqaluit.

 

Naalakkersuisut tog kort efter nyheden om branden kontakt til Nunavuts regering med henblik på at klarlægge, hvordan Grønland kunne yde hjælp og støtte efter hændelsen.

 

Efter forslag af Naalakkersuisut har Inatsisartuts Finans- og Skatteudvalg godkendt en tillægsbevilling på 500.000 kr. til humanitær hjælp i forbindelse med situationen i Iqaluit.

 

Naalakkersuisoq for Finanser og Nordisk Samarbejde Vittus Qujaukitsoq siger i den forbindelse: ”Jeg er meget glad for, at vi i denne situation kan række hånden ud til vore stammefrænder i Nunavut. Efter katastrofen i Karratfjorden i juni 2017 fik vi en hjælp fra Nunavut – det er naturligt, at vi nu gør gengæld og yder et beløb til Nunavut”.

 

Donationen vil blive overført til Government of Nunavut.

 

For yderligere oplysninger kontakt departementschef Nikolai Sten Christensen, ved at sende en e-mail til nsch@nanoq.gl, eller ved at ringe til telefonnummer: 346675