Naalakkersuisut giver tilskud til filmværksted

I forlængelse af artiklen ”Aká Hansen: Politikerne tager ikke kulturen seriøst” (Sermitsiaq.ag d. 8. november 2018) kan Naalakkersuisoq for Uddannelse, Kultur, Kirke og Udenrigsanliggender, Ane Lone Bagger, med glæde meddele, at der gives tilskud til etablering af filmværksted til film.gl.

I Finanslov 2018 blev der afsat midler til en reservekonto til nye initiativer, hvor i blandt kunst- og kulturområdet er inddraget. I oktober 2018 blev disse udmøntet således kunstnerne kan søge og får glæde af de i alt 3,5 mio. kr. til kunst og kultur. Herunder er et tilskud på 1. mio. kr. til film.gl, der nu kan anvendes til forbedring af vilkårene for filmskabere, herunder til etablering af et filmværksted.

Naalakkersuisoq udtaler:
”Det er glædeligt at kunne yde støtte til etablering af filmværksted, som filmfolk har arbejdet hårdt for at opnå. Jeg glæder mig til at se, hvad der kommer ud af værkstedet i fremtiden og ønsker dem god arbejdslyst.”

Derudover har Naalakkersuisut bevilget 2,9 mio. kr. til 20 forskellige filmprojekter i landet samt ca. 7 mio. kr. til andre kulturprojekter i 2018.

For yderligere information kan Judith K. Nielsen kontaktes på telefon (+299) 53 06 27 eller på e-mail judk@nanoq.gl.