Kandidater til Grønlands Selvstyrets Natur og Miljøpris 2018

Kender du en, som gør en ekstra indsats for at begrænse brugen af plastik – eller som gør en ekstra indsats i forhold til at beskytte vores natur og havmiljø mod plastikaffald? Så kan du indstille ham eller hende til Grønlands Selvstyres Miljø- og Naturpris 2018. Prisen er på 30.000 kroner.

Hvem kan få Miljø- og Naturpris 2018?
Prisen tildeles som en påskønnelse af personer, institutioner eller organisationer, der som foregangsmænd og ildsjæle er med til at løfte natur- og miljøbevidstheden hos os alle, eller som med deres projekter yder en konkret indsats for at forbedre miljøet i Grønland. I år kan der særligt nomineres virksomheder, organisationer eller enkeltpersoner, som gør en konkret indsats for at begrænse brugen af plastik eller som gør en konkret indsats for at beskytte vores natur og havmiljø mod plastikaffald.

Henkastet plastikaffald i vores byer og natur ser grimt ud, og særligt plastik i havet og ved kysten er et miljøproblem, som skader vores dyr. Forskere har således undersøgt maveindholdet i 70 mallemukker fra Grønland, og fundet at mere end 80% af disse fugle havde plastik i maven.

Så kender du en, som gør en indsats for at fjerne plastikaffald fra vores byer, bygder, naturen eller havmiljøet? Eller kender du en virksomhed, organisation eller person, som gør en indsats for at begrænse brugen af plastik? Uanset om det er en enkeltperson, en virksomhed eller en organisation, kan du indstille dem til Grønlands Selvstyres Miljø- og Naturprisen 2018. Prisen er på 30.000 kr. og kan fordeles til en eller flere prismodtagere.

Hvordan indstiller jeg til prisen?
Du kan sende din indstilling til årets Miljø-og Naturpris til pan@nanoq.gl eller til Departementet for Natur, Miljø og Forskning, Postboks 1614, 3900 Nuuk inden den
18. november 2018.

Hvad skal indstillingen indeholde?
Indstillingen skal indeholde en kort begrundelse, kontaktoplysninger på den eller de personer, som sender indstillingen samt kontaktoplysninger for den eller de indstillede personer, virksomheder eller organisationer.

For yderligere informationer kontakt venligst Departementet for Natur, Miljø og Forskning pan@nanoq.gl eller på telefon 346031.